Afdrukken

Adviseur controlebeleid - Coördinator (M/V/X)

 

Omwille van de leesbaarheid wordt in deze functiebeschrijving de mannelijke vorm gebruikt om bepaalde rollen te beschrijven. Termen zoals bijvoorbeeld « medewerker », « chef » of « gebruiker », hebben zowel betrekking op vrouwen als op mannen.

 

Identificatie van de functie

Functiecode : DWO437

Niveau: A

Klasse : A3

Functiefamilie : Strategisch adjuncten

Beroepscategorie : 14. Wetenschappen, Toegepaste wetenschappen, Studie en Onderzoek (WO)




Doel van de functie

In het kader van de veiligheid van de voedselketen, de betreffende directeur strategisch en technisch adviseren door voorstellen te verwoorden op basis van observatie, studie en analyse van de sectoren ; de directeur-generaal of de directeur van de dienst bijstaan in het functionele en technische toezicht op deze dienst en aan de directeur de gegevens verstrekken die nodig zijn om een eenvormig controlebeleid uit te werken en toe te passen waarmee de risico’s voor de veiligheid van de voedselketen zo klein mogelijk kunnen worden gehouden. Instaan voor de vertegenwoordiging van het Agentschap bij nationale en Europese (permanente comités voor de voedselketen en de diergezondheid) instellingen

teneinde

aan DG Controle, aan de externe controleorganen, aan de exploitanten van de gecontroleerde bedrijven en aan de diverse Europese en nationale autoriteiten de verschillende diensten te verstrekken die zij verwachten in verband met de veiligheid van de voedselketen, de gezondheid van dieren of planten, de transformatie & de distributie van voedsel.

 

In het kader van de veiligheid van de voedselketen, regelgevingen (over dieren, planten, autocontrole, transformatie & distributie) doen uitwerken en doen toepassen, toezicht uitoefenen op de verwerking, de evaluatie en de rapportering van de controleresultaten (dieren, planten), instrumenten doen ontwikkelen

teneinde

aan DG Controle, aan de externe controleorganen, aan de exploitanten van de gecontroleerde bedrijven en aan de diverse Europese en nationale autoriteiten de verschillende diensten te verstrekken die zij verwachten in verband met de veiligheid van de voedselketen, de gezondheid van dieren of planten, de transformatie & de distributie van voedsel.

 

Resultaatgebieden
Als
vertegenwoordiger van het FAVV,
    in de verschillende gebieden die door Controlebeleid worden beheerd (productie en gezondheid van dieren of planten, transformatie & distributie van levensmiddelen) op gestructureerde wijze contact nemen met de verschillende externe tussenpersonen (o.a. de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, de Europese Commissie, de beroepsorganisaties, de interprofessionele organisaties, de vertegenwoordigers van de consumenten)

teneinde

    de verschillende standpunten inzonderheid in verband met door de sectoren ontwikkelde instrumenten voor autocontrole en traceerbaarheid te kennen en nader tot elkaar te brengen, teneinde nieuwe regelgevingen te bedenken en de bestaande aan te passen en teneinde het standpunt van het FAVV en dat van België te verdedigen.

 

Voorbeelden van taken
  • het overleg met externe organisaties organiseren ;
  • het FAVV vertegenwoordigen op nationale en internationale technische vergaderingen ;
  • het FAVV vertegenwoordigen in de Raad van de Begrotingsfondsen van de FOD Volksgezondheid ;
  • België vertegenwoordigen in het Permanent Comité voor de Voedselketen en de Diergezondheid van de Europese Commissie.

 

Als
coördinator
    de directeur-generaal of de directeur bijstaan bij het operationeel en dagelijks beheer van zijn directie

teneinde

    de werking ervan veilig te stellen.

 

Voorbeelden van taken
  • het aan de directie toegekende budget volgen, het personeelsplan van de directie volgen ;
  • deelnemen aan het ontwerpen, herzien, aanpassen en opmaken van het operationeel plan ;
  • de ingediende dossiers bestuderen en analyseren, ze bespreken met de betrokken directeurs-generaal en hun betreffende experts, de door de medewerkers behandelde dossiers analyseren en valideren ;
  • actief oplossingen zoeken voor zich voordoende problemen ;
  • aan de directeur-generaal Controlebeleid of de directeur rapporteren en deze adviseren.

 

Als
projectleider
    diverse gestructureerde controle-instrumenten bedenken en doen ontwikkelen al naargelang van de noden van de personeelsleden die ze gebruiken (gebieden : autocontrole en traceerbaarheid in de voedselketen, productie en gezondheid van dieren, productie en gezondheid van planten, transformatie & distributie van levensmiddelen)en op basis van een risicoanalyse (risicobeoordeling, risicobeheer en communicatie over risico’s) en de beschikbare wetenschappelijke informatie, de diverse Europese en nationale autoriteiten informeren over de nieuwe controleprogramma’s (overeenkomstig de definitie in Verordening 882/2004) en over de preventie- of opsporingscampagnes

teneinde

    DG controle en en de externe controle-instellingen in staat te stellen te beschikken over de nodige instrumenten om de controle op de naleving van de wettelijke eisen inzake veiligheid van de voedselketen op efficiënte wijze te organiseren.

 

Voorbeelden van taken
  • bemonsterings- en inspectieprogramma’s alsook preventie- of opsporingscampagnes door experts doen uitwerken en valideren ;
  • controleprocedures, checklists, leidraden en andere controle-instrumenten doen ontwikkelen en valideren ;
  • de interactie garanderen met de andere medewerkers van DG Controlebeleid die gelijkaardige controle-instrumenten ontwikkelen ; garant staan voor de deelneming van de directie aan de oprichting van databanken en de evaluatie van de inhoud daarvan ;
  • rapporteren bij de verschillende Europese en nationale autoriteiten ;
  • protocollen van akkoorden met derde instellingen (Gewesten, enz…) uitwerken.

 

Als
coördinator wetgeving
    op duidelijke en begrijpelijke wijze, op grond van een participatief overleg, diverse relevante wetgevingen met betrekking tot de productie en de gezondheid van dieren, planten of de transformatie & distributie van levensmiddelen, doen omzetten en voortdurend doen bijstellen, deze wetgevingen mededelen en interpreteren

teneinde

    de interne klanten (controleurs) en de externe klanten (in de voedselketen actieve exploitanten) te helpen hun activiteiten uit te oefenen met inachtneming van de veiligheid van de voedselketen en van de gezondheid van dieren en planten.

 

Voorbeelden van taken
  • de analyse van de bestaande regelgevingen (Belgische, Europese, ISPM-normen van de FAO en van de EPPO, Codex, enz…) organiseren ;
  • zich uitspreken over de overeenstemming van deze regelgevingen met de door het FAVV vastgelegde doelstellingen ;
  • intern en extern overleg organiseren ;
  • toezicht uitoefenen op het opstellen van wetten en regelgevingen ;
  • interpretatieve teksten doen opstellen met betrekking tot de nieuwe regelgevingen en deze mededelen aan de betrokkenen van DG Controle en aan de externe controle-instellingen.

 

Als
supervisor
    aan het Wetenschappelijk Comité van het FAVV de verstrekking garanderen van de bestaande instrumenten (procedures, programma’s, rapporten, …) met betrekking tot het referentiegebied die het Comité nodig heeft om risico’s te beoordelen, in samenwerking met het Wetenschappelijk Comité, de door de sectoren (veehouders, producenten, dierenartsen, slachthuizen, zuivelfabrieken, veilingen, toeleveraars in de landbouw, …) bedachte instrumenten en, voor het Wetenschappelijk Comité, de bestaande programma’s en verslagen door de experts doen beoordelen

teneinde

    de bijdrage van die procedures, programma’s en verslagen aan de veiligheid van de voedselketen en de diergezondheid te optimaliseren.

 

Voorbeelden van taken
  • het gebruik van de databanken optimaliseren ;
  • andere rapportagemiddelen met betrekking tot elk specifiek gebied (productie en gezondheid van dieren of planten, transformatie & distributie van levensmiddelen) vastleggen en doen gebruiken ;
  • de controleresultaten doen beoordelen ;
  • de door de sectoren ontwikkelde procedures, zoals sectorgidsen, doen beoordelen.

 

Als
directie-adjunct
    de budgettaire werkzaamheden van de DG plannen en coördineren in overleg met de directeur-generaal

teneinde

    de DG in staat te stellen de programma’s af te stemmen op de budgettaire mogelijkheden en teneinde deze in staat te stellen de specifieke en aanvullende steun te genieten waarop zij aanspraak kan maken.

 

Voorbeelden van taken
  • de gedetailleerde raming van de kosten van de controle- en preventie- of opsporingsprogramma’s organiseren ;
  • met de afdeling B&B van het FAVV overleg plegen aangaande de budgettaire weerslag van de voorgestelde en lopende controle- en preventie- of opsporingsprogramma’s en de programma’s doen afstemmen op de budgettaire mogelijkheden ;
  • specifieke budgetten doen uitwerken en aanvragen doen klaarmaken met het oog op de indiening van dossiers voor het verkrijgen van (mede)financiering van de controleprogramma’s door de Europese Commissie, het Begrotingsfonds voor de Gezondheid en de Kwaliteit van de Dieren en de Dierlijke producten, het Fonds voor de Productie en de Bescherming van de Planten en de Plantaardige producten of het Fonds voor de Grondstoffen ;
  • de verslagen aan de Europese Commissie over de nieuwe en de lopende controleprogramma’s afwerken en de aanvragen om betaling doen klaarmaken.

 

Als
teamchef
    alles in praktijk brengen, advies geven aan de medewerkers van de directie en deze aansturen

teneinde

    hun competenties te doen verwerven en verbeteren.

 

Voorbeelden van taken
  • zijn medewerking verlenen bij aanwerving ;
  • in samenspraak met de directeur van de dienst de taken onder de medewerkers verdelen op grond van de door het management vastgelegde prioriteiten en de competenties van de medewerkers ;
  • naar de teamleden luisteren, hun bijstand en expertise verlenen en een ruime visie aanreiken met het oog op een oplossing van de zich voordoende moeilijkheden, de motivatie en de samenwerking onder de teamleden garanderen ;
  • de activiteiten van elkeen geregeld volgen om de evolutie en het halen van de verwachte prestaties te kunnen nagaan, met name bij middel van coördinatievergaderingen ;o
  • de personen vormen of een vorming garanderen, de kennis doorgeven.

 

 

Netwerkelementen - VAN wie krijgt de functie informatie?

Van wie

Welke informatie

Onder welke vorm

Met welke frequentie

Europese Commissie

regelgeving, technische richtlijnen

per brief, e-mail ...

wekelijks

FOD Volksgezondheid

regelgeving aangaande normen

per brief, e-mail ...

dagelijks

Wetenschappelijk Comité van het FAVV

resultaten van risicobeoordeling

per brief, e-mail ...

wekelijks

andere directies van DG Controlebeleid van het FAVV

voor de veiligheid van de voedselketen en de diergezondheid belangrijke ontwikkelingen

louter informeel, per brief, e-mail ...

dagelijks

DG Controle van het FAVV

frequentie en resultaten van controles en analyses

per brief, e-mail ...

dagelijks

interne en externe laboratoria

analyseresultaten

per brief, e-mail ...

wekelijks

beroepssectoren

standpunten van het FAVV aangaande diverse aspecten van de veiligheid van de voedselketen en de diergezondheid

informeel, per brief, per e-mail

dagelijks

 

Netwerkelementen - AAN wie geeft de functie informatie?

Aan wie

Welke informatie

Onder welke vorm

Met welke frequentie

Europese Commissie

verslagen

per brief, e-mail ...

wekelijks

Internationale organisaties (FAO/WHO, EPPO, OIE)

technische richtsnoeren, regelgevingen

per brief, e-mail ...

dagelijks

verslagen

per brief, e-mail ...

dagelijks

Wetenschappelijk Comité van het FAVV

risico-evaluatie

per brief, e-mail ...

wekelijks

andere directies van DG Controlebeleid van het FAVV

belangrijke ontwikkelingen voor de veiligheid van de voedselketen en de diergezondheid

informeel, per brief, per e-mail

dagelijks

beroepssectoren

standpunten van het FAVV aangaande diverse aspecten van de veiligheid van de voedselketen en de diergezondheid

nformeel, per brief, per e-mail

dagelijks

 

Positionering
De functie krijgt leiding van

o de directeur van de Directie Dieren, of Planten, of Transformatie & Distributie, al naargelang van het geval.

 

De functie geeft leiding aan een groep van : 11-50 medewerkers van Niveau A /SW Niveau B Niveau C Niveau D

 

Autonomie
De functie kan autonoom beslissen over
  • van burgers en bedrijven uitgaande vragen om informatie en interpretatie in verband met de wetgeving en de procedures ;

 

De functie moet autorisatie vragen voor
  • standpunten die België of het FAVV binden ;
  • definitieve wetsontwerpen ;
  • definitieve procedures ;
  • definitieve programma’s ;
  • budgettaire vastleggingen en budgettaire impact.

 

Impact
Totaal werkbudget entiteit

begroting 2006 na jaarlijkse begrotingscontrole : 162 800 000 € (gegevens Dienst B&BC).

 

Eigen werkbudget

nihil.

 

Andere kwantitatieve gegevens

1. Dieren : o jaarlijkse cofinanciering vanwege de Europese Commissie (2006): o TSE: € 3.405.000o Dierziekten: € 848.000 ;o financiering van programma’s door het Begrotingsfonds voor de gezondheid en de kwaliteit van de dieren en de dierlijke producten (2006) : € 8.960.000o Runderen: € 3.500.000o Varkens: € 4.000.000o Pluimvee: € 1.460.000 ;

2. Planten : o jaarlijkse medefinanciering vanwege de Europese Commissie (2004) : voor planten schadelijke organismen : € 210.485 ;o financiering van programma’s voor monitoring door het Begrotingsfonds voor de Productie en de Bescherming van Planten en Plantaardige Producten (2004) : aardappelziekten (2004) : € 400.000.

3. Globaal : o cofinancieringsaanvragen Europese Commissie: 5->15 per jaar ;o betalingsaanvragen Europese Commissie: 5->15 jaar ;o aanpassingen: voor elk programma eenmaal per jaar ;o rapportering aan de Europese Commissie : maandelijks en jaarlijks; o rapportering aan de Raad van het Begrotingsfonds: om de drie maand.

 

Technische expertise
Technisch competentieprofiel

Om het technisch competentieprofiel op te maken, staan het technisch competentierooster of de applicatie Crescendo tot uw beschikking.

 

Innovatie
Aan welke richtlijnen, instructies en wetgeving is de functie gebonden
  • Europese en Belgische wetgevingen met betrekking tot de veiligheid van de voedselketen en de diergezondheid en, meer in het bijzonder, de wetgeving betreffende het FAVV ;
  • richtlijnen van internationale organisaties zoals het Internationaal Bureau voor Besmettelijke Veeziekten (OIE) en de Codex alimentarius ;

 

Welke vernieuwingen
  • bijdragen aan de totstandbrenging van de nieuwe Europese regelgeving in de technische werkgroepen van de Europese Commissie ;
  • ontwikkeling van de nieuwe Belgische regelgeving met betrekking tot de veiligheid van de voedselketen en de diergezondheid op grond van de Europese regelgeving en de Belgische normerende wetgeving ;
  • voortdurende aanpassing van het controleprogramma van het FAVV op basis van de eisen van de Europese en de Belgische wetgever, van wetenschappelijke adviezen (met name van het Wetenschappelijk Comité van het FAVV) en van de eigen beoordelingen met het oog op een verhoogde efficiëntie ;

 

Gebaseerd op welk referentiekader
  • op Europees vlak, in het Permanent Comité voor de Voedselketen en de Diergezondheid en in de technische werkgroepen van de Europese Commissie ;
  • op Belgisch vlak, in de technische werkgroepen van de Raad van het Begrotingsfonds voor de Gezondheid en de Kwaliteit van de Dieren en de Dierlijke producten of het Begrotingsfonds voor de Productie en de Bescherming van de Planten en de Plantaardige producten ;
  • op Belgisch vlak, in de technische werkgroepen, het Raadgevend Comité en andere interne werkgroepen ;

 

Generiek competentieprofiel

Om het generiek competentieprofiel te bepalen, staan het boek met de generieke competentieprofielen of de applicatie Crescendo tot uw beschikking.