Afdrukken

Kok (M/V/X)

 

Omwille van de leesbaarheid wordt in deze functiebeschrijving de mannelijke vorm gebruikt om bepaalde rollen te beschrijven. Termen zoals bijvoorbeeld « medewerker », « chef » of « gebruiker », hebben zowel betrekking op vrouwen als op mannen.

 

Identificatie van de functie

Functiecode : LO009

Niveau: D

Functiefamilie : Productbewerkers

Beroepscategorie : 07. Logistiek en Economaat (LO)




Doel van de functie

Bereiden van koude en warme schotels, volgens de beschikbare middelen

teneinde

op een efficiënte wijze kwaliteitsvolle maaltijden aan te bieden aan het personeel en de bezoekers.

 

Resultaatgebieden
Als
kok
    de verantwoordelijkheid opnemen voor de bereiding van verschillende maaltijden volgens de culinaire voorschriften en het opgestelde menu

teneinde

    de interne/externe klant tijdig van een kwalitatieve maaltijd te voorzien. .

 

Voorbeelden van taken
  • het voedsel in de opslagruimte gaan halen
  • de te gebruiken installaties in gereedheid brengen
  • de verschillende voedingsmiddelen bereiden

 

Als
toezichter
    voortdurend toezien op de hygiëne van het keukenmateriaal en de versheid en kwaliteit van de voedingswaren

teneinde

    de voedselveiligheid en de naleving van de wettelijke normen te garanderen.

 

Voorbeelden van taken
  • het keukenmaterieel (doen) onderhouden en erop toezien dat het proper is
  • de versheid van de ontvangen voedingswaren controleren
  • toezien op het opslaan en de bewaring van de voedingsmiddelen

 

Als
logistiek medewerker
    zorgen voor het beheer van het keukenmaterieel en de voedingswaren

teneinde

    op elk moment over de noodzakelijke waren te beschikken.

 

Voorbeelden van taken
  • toezicht houden op de voorraad
  • de bestellingen van voedingsmiddelen doorgeven
  • de bestellingen in ontvangst nemen en ze ordenen
  • de bestelbon vergelijken met de geleverde producten en de hoeveelheid controleren
  • het keukenmaterieel tijdig controleren - reserveonderdelen bestellen

 

Als
medewerker
    evenementen en recepties mee helpen organiseren voor het deel restauratie

teneinde

    tot het succes van deze gebeurtenissen bij te dragen

 

Voorbeelden van taken
  • de maaltijden bereiden
  • helpen bij het ter beschikking stellen en het opstellen van tafels en materieel

 

 

Netwerkelementen - VAN wie krijgt de functie informatie?

Van wie

Welke informatie

Onder welke vorm

Met welke frequentie

Kok-Keukenverantwoordelijke

Weekmenu, werkschema, richtlijnen, hoeveelheid te bereiden schotels

Mondelinge communicatie, papieren documenten, nota's

Dagelijks

Gebruikers van het restaurant

Klachten en commentaar

Mondelinge communicatie

Dagelijks (suggestieboek ter beschikking)

Medewerkers

Vragen ivm weekmenu, organisatie van het werk

Mondelinge communicatie

Dagelijks

 

Netwerkelementen - AAN wie geeft de functie informatie?

Aan wie

Welke informatie

Onder welke vorm

Met welke frequentie

Kok-Keukenverantwoordelijke

Voorraad-hoeveelheid, menuvoorstellen, voorstellen ter verbetering van de culinaire technieken, opvolging van de eigen taken

Mondelinge communicatie

Dagelijks

Gebruikers restaurant

Inlichtingen over het menu, de schotels, de voedingswaren, antwoorden op eventuele ontevredenheid

Mondelinge communicatie

Op aanvraag, Bij specifieke opmerkingen

Medewerkers

Instructies, inlichtingen over het menu

Mondelinge communicatie

Dagelijks

 

Positionering
De functie krijgt leiding van

Keukenverantwoordelijke

 

De functie geeft leiding aan een groep van : 0 medewerkers van

 

Autonomie
De functie kan autonoom beslissen over
  • De organisatie van het eigen werk
  • De wijze waarop de maaltijden worden bereid
  • Het beheer van het materieel
  • Ontvangen en controleren van de bestellingen van basisvoedingswaren

 

De functie moet autorisatie vragen voor
  • De bestellingen
  • Menuwijzigingen
  • Al hetgeen afwijkt van de normale procedures en de specifieke richtlijnen voor een degelijke uitoefening van de functie

 

Impact
Totaal werkbudget entiteit

Niet van toepassing

 

Eigen werkbudget

Niet van toepassing

 

Andere kwantitatieve gegevens

1. Niet van toepassing

 

Technische expertise
Technisch competentieprofiel

Om het technisch competentieprofiel op te maken, staan het technisch competentierooster of de applicatie Crescendo tot uw beschikking.

 

Innovatie
Aan welke richtlijnen, instructies en wetgeving is de functie gebonden
  • Invoering van de principes van HACCP (risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen) in de voedselketen

 

Welke vernieuwingen
  • Voorstellen van menu’s
  • Voorstellen ter verbetering van de culinaire technieken

 

Gebaseerd op welk referentiekader
  • FAVV – specifieke tools voor de autocontrole per activiteiten
  • Sector grootkeukens en verzorgingsinstellingen
  • Zich op de hoogte houden van alle nieuwe reglementeringen

 

Generiek competentieprofiel

Om het generiek competentieprofiel te bepalen, staan het boek met de generieke competentieprofielen of de applicatie Crescendo tot uw beschikking.