Kok (M/V/X)
Omwille van de leesbaarheid wordt in deze functiebeschrijving de mannelijke vorm gebruikt om bepaalde rollen te beschrijven. Termen zoals bijvoorbeeld « medewerker », « chef » of « gebruiker », hebben zowel betrekking op vrouwen als op mannen.
Identificatie van de functie
Functiecode : LO009
Niveau: D
Functiefamilie : Productbewerkers Beroepscategorie : 07. Logistiek en Economaat (LO)
Doel van de functie
Bereiden van koude en warme schotels, volgens de beschikbare middelen
teneinde
op een efficiënte wijze kwaliteitsvolle maaltijden aan te bieden aan het personeel en de bezoekers.
Resultaatgebieden
Alskokde verantwoordelijkheid opnemen voor de bereiding van verschillende maaltijden volgens de culinaire voorschriften en het opgestelde menu
teneinde
de interne/externe klant tijdig van een kwalitatieve maaltijd te voorzien. .
Voorbeelden van taken
- het voedsel in de opslagruimte gaan halen
- de te gebruiken installaties in gereedheid brengen
- de verschillende voedingsmiddelen bereiden
Alstoezichtervoortdurend toezien op de hygiëne van het keukenmateriaal en de versheid en kwaliteit van de voedingswaren
teneinde
de voedselveiligheid en de naleving van de wettelijke normen te garanderen.
Voorbeelden van taken
- het keukenmaterieel (doen) onderhouden en erop toezien dat het proper is
- de versheid van de ontvangen voedingswaren controleren
- toezien op het opslaan en de bewaring van de voedingsmiddelen
Alslogistiek medewerkerzorgen voor het beheer van het keukenmaterieel en de voedingswaren
teneinde
op elk moment over de noodzakelijke waren te beschikken.
Voorbeelden van taken
- toezicht houden op de voorraad
- de bestellingen van voedingsmiddelen doorgeven
- de bestellingen in ontvangst nemen en ze ordenen
- de bestelbon vergelijken met de geleverde producten en de hoeveelheid controleren
- het keukenmaterieel tijdig controleren - reserveonderdelen bestellen
Alsmedewerkerevenementen en recepties mee helpen organiseren voor het deel restauratie
teneinde
tot het succes van deze gebeurtenissen bij te dragen
Voorbeelden van taken
- helpen bij het ter beschikking stellen en het opstellen van tafels en materieel
Netwerkelementen - VAN wie krijgt de functie informatie?
Van wie
|
Welke informatie
|
Onder welke vorm
|
Met welke frequentie
|
Kok-Keukenverantwoordelijke
|
Weekmenu, werkschema, richtlijnen, hoeveelheid te bereiden schotels
|
Mondelinge communicatie, papieren documenten, nota's
|
Dagelijks
|
Gebruikers van het restaurant
|
Klachten en commentaar
|
Mondelinge communicatie
|
Dagelijks (suggestieboek ter beschikking)
|
Medewerkers
|
Vragen ivm weekmenu, organisatie van het werk
|
Mondelinge communicatie
|
Dagelijks
|
Netwerkelementen - AAN wie geeft de functie informatie?
Aan wie
|
Welke informatie
|
Onder welke vorm
|
Met welke frequentie
|
Kok-Keukenverantwoordelijke
|
Voorraad-hoeveelheid, menuvoorstellen, voorstellen ter verbetering van de culinaire technieken, opvolging van de eigen taken
|
Mondelinge communicatie
|
Dagelijks
|
Gebruikers restaurant
|
Inlichtingen over het menu, de schotels, de voedingswaren, antwoorden op eventuele ontevredenheid
|
Mondelinge communicatie
|
Op aanvraag, Bij specifieke opmerkingen
|
Medewerkers
|
Instructies, inlichtingen over het menu
|
Mondelinge communicatie
|
Dagelijks
|
Positionering
De functie krijgt leiding van
Keukenverantwoordelijke
De functie geeft leiding aan een groep van : 0 medewerkers van
Autonomie
De functie kan autonoom beslissen over
- De organisatie van het eigen werk
- De wijze waarop de maaltijden worden bereid
- Het beheer van het materieel
- Ontvangen en controleren van de bestellingen van basisvoedingswaren
De functie moet autorisatie vragen voor
- Al hetgeen afwijkt van de normale procedures en de specifieke richtlijnen voor een degelijke uitoefening van de functie
Impact
Totaal werkbudget entiteit
Niet van toepassing
Eigen werkbudget
Niet van toepassing
Andere kwantitatieve gegevens
1. Niet van toepassing
Technische expertise
Technisch competentieprofiel
Om het technisch competentieprofiel op te maken, staan het technisch competentierooster of de applicatie Crescendo tot uw beschikking.
Innovatie
Aan welke richtlijnen, instructies en wetgeving is de functie gebonden
- Invoering van de principes van HACCP (risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen) in de voedselketen
Welke vernieuwingen
- Voorstellen ter verbetering van de culinaire technieken
Gebaseerd op welk referentiekader
- FAVV – specifieke tools voor de autocontrole per activiteiten
- Sector grootkeukens en verzorgingsinstellingen
- Zich op de hoogte houden van alle nieuwe reglementeringen
|