Afdrukken

Medewerker/Medewerkster keuken (M/V/X)

 

Omwille van de leesbaarheid wordt in deze functiebeschrijving de mannelijke vorm gebruikt om bepaalde rollen te beschrijven. Termen zoals bijvoorbeeld « medewerker », « chef » of « gebruiker », hebben zowel betrekking op vrouwen als op mannen.

 

Identificatie van de functie

Functiecode : VBFBLO001

Niveau: D

Functiefamilie : Productbewerkers

Beroepscategorie : 07. Logistiek en Economaat (LO)




Doel van de functie

Bereiden en opdienen van schotels en dranken volgens de beschikbare middelen en de voorschriften

teneinde

kwalitatieve maaltijden te serveren en dit met naleving van de kwaliteits- en hygiënenormen.

 

Resultaatgebieden
Als
keukenmedewerker
    helpen bij de bereiding van warme en/of koude schotels volgens het voorgestelde menu en van dranken

teneinde

    tijdig kwaliteitsvolle dranken en maaltijden aan de klanten te leveren en dit met naleving van de kwaliteits- en hygiênenormen.

 

Voorbeelden van taken
  • ophalen van voedingswaren in de opslagruimte en plaatsen van deze voedingswaren in de koelkasten
  • controleren van het keukenmateriaal, de installaties en het bestek
  • bereiden van de verschillende ingrediënten (wassen en snijden van groenten, versnijden van vlees en vis,...) en de dranken
  • helpen bij het koken van de voedingswaren en het samenstellen van de schotels, de sandwiches
  • leveren van de bestelde dranken en maaltijden

 

Als
logistiek medewerker
    helpen bij de organisatie van het keukenmateriaal en de voedingswaren

teneinde

    het werk van het team te vergemakkelijken bij de bereiding van de maaltijden en het onderhoud van de lokalen en het materieel.

 

Voorbeelden van taken
  • verwittigen van de verantwoordelijke wanneer de stock vemindert
  • opslaan van de leveringen in de stockageruimtes
  • opruimen en onderhouden van het keukenmateriaal
  • controleren van de automaten (snoepgoed, soda's,...) en machines (water, koffie...) en deze bijvullen indien nodig

 

Als
event medewerker
    helpen, voor het cateringgedeelte, bij de organisatie van bepaalde evenementen en recepties

teneinde

    bij te dragen tot het succes van deze gebeurtenissen.

 

Voorbeelden van taken
  • helpen bij het bereiden van kwaliteitsvolle maaltijden
  • helpen bij het dekken van de tafels (plaatsing van de tafels, tafelkleden, servetten, bestek en ander vaatwerk) of het opstellen van het buffet
  • helpen bij het schoonmaken en het opruimen van het materiaal, het vaatwerk, de tafelkleden, de tafels

 

Als
logistiek ondersteuner
    op het afgesproken uur en plaats de schotels, de dranken en het snoepgoed leveren

teneinde

    de klanten te ondersteunen bij de vervulling van hun werkzaamheden.

 

Voorbeelden van taken
  • vullen van de koelkasten en/of de automaten voor dranken en/of snoepgoed
  • rondgaan in de vergaderzalen om koffie of andere dranken, snoepgoed en het nodige vaatwerk te bezorgen
  • instaan voor de verdeling van de schotels aan het buffet en indien nodig de bestelde producten naar de vergaderzalen of een andere afgesproken locatie brengen
  • beantwoorden van de vragen van klanten over de menu's en de maaltijden

 

Als
kassier (facultatief)
    de verkoopactiviteiten registreren en de klant zijn wisselgeld geven

teneinde

    het geld voor de maaltijden op correcte wijze te ontvangen.

 

Voorbeelden van taken
  • registreren van de bestellingen, invoeren van de schotels en dranken van elke klant
  • het door de klant serschuldigde bedrag in ontvangst nemen en de klant -indien nodig- het juiste wisselgeld teruggeven
  • het ontvangen geld in de kassa bewaren

 

 

Netwerkelementen - VAN wie krijgt de functie informatie?

Van wie

Welke informatie

Onder welke vorm

Met welke frequentie

ploegchef

informatie, problemen, materiaalaanvraag

mondeling of schriftelijk

dagelijks

collega's

uitwisseling van informatie

mondeling of schriftelijk

dagelijks

klanten

informatie-aanvraag

mondeling

dagelijks

 

Netwerkelementen - AAN wie geeft de functie informatie?

Aan wie

Welke informatie

Onder welke vorm

Met welke frequentie

ploegchef

informatie, problemen, materiaalaanvraag

mondeling of schriftelijk

dagelijks

collega's

uitwisseling van informatie

mondeling of schriftelijk

dagelijks

klanten

informatie

mondeling

dagelijks

 

Positionering
De functie krijgt leiding van

de teamverantwoordelijke

 

De functie geeft leiding aan een groep van : 0 medewerkers van

 

Autonomie
De functie kan autonoom beslissen over
  • de eigen activiteiten (permanente controles)

 

De functie moet autorisatie vragen voor
  • het gebruik van het materieel
  • het bestellen van materieel
  • het valideren van de planning

 

Impact
Totaal werkbudget entiteit

 

Eigen werkbudget

 

 

Technische expertise
Technisch competentieprofiel

Om het technisch competentieprofiel op te maken, staan het technisch competentierooster of de applicatie Crescendo tot uw beschikking.

 

Innovatie
Aan welke richtlijnen, instructies en wetgeving is de functie gebonden
  • regels betreffende veiligheid en hygiëne
  • instructies van ploegchef

 

Welke vernieuwingen
  • melden van recurrente problemen bij de uitvoering van de taken

 

Gebaseerd op welk referentiekader
  • eigen ervaring

 

Generiek competentieprofiel

Om het generiek competentieprofiel te bepalen, staan het boek met de generieke competentieprofielen of de applicatie Crescendo tot uw beschikking.